L'ESTRATÈGIA DELS POPULARS
Política 11/06/2012

El PP busca els seus García Albiol al territori

Sara González
3 min
El PP busca els seus  García Albiol al territori

BARCELONADe casa, amb carisma i amb possibilitats reals d'arrencar nous vots. Aquests són els requisits que el PP de Catalunya demana en el càsting territorial que ha posat en marxa. I és que, encara que quedin tres anys per a les pròximes eleccions municipals, els populars ja estan explorant cares visibles amb garantia i greixant una estratègia per augmentar el seu nombre de regidors arreu de Catalunya. El modus operandi : pentinar el territori, reunir-se amb entitats locals claus i presentar-se com els interlocutors directes amb el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i ser la tercera força política del Parlament, a hores d'ara el PP d'Alícia Sánchez-Camacho compta amb 473 regidors, tres vegades menys que ERC, vuit menys que CiU i 4,5 menys que el PSC. Darrere seu només hi ha ICV-EUiA, amb 398 edils al territori. La líder popular va reconèixer a l'últim congrés que és l'assignatura pendent del partit, després d'haver trencat tots els sostres electorals, i per això ara té entre cella i cella aprofitar l'embranzida electoral per consolidar una xarxa territorial més àmplia.

"Això ens obliga a fer un treball molt capil·lar", asseguren fonts populars. D'entrada, els estudis electorals i demoscòpics que ha fet el partit subratllen l'àrea metropolitana, especialment el cinturó roig, i les comarques de la Catalunya interior com els dos grans terrenys potencials d'expansió.

Rèdits del PSC

En el cas de l'àrea metropolitana, en què els populars han arrabassat una bossa important de vots al PSC, ja compten amb models d'èxit genuïnament locals, com el polèmic Xavier García Albiol a Badalona i el jove Manuel Reyes a Castelldefels. "Aquí ja hem experimentat un creixement, però sabem que pot ser molt més gran, sobretot perquè són territoris molt castigats per la crisi", afirmen fonts del carrer Urgell, que confien a treure rèdits d'un PSC en hores baixes assenyalat com a culpable de la crisi.

El PP no buscarà expressament candidats que, com Albiol, tinguin un discurs dur amb la immigració, però sí que en buscarà que, com ell, tinguin "carisma", estiguin "ben arrelats" localment i coneguin les necessitats del municipi. En el cas de les comarques interiors, els populars ja van anar divendres passat per feina. Camacho es va reunir amb el Col·legi d'Advocats de Vic i va donar suport a Emma Sistach, administrativa de l'organització i vigatana que, segons fonts del PP, "es perfila" com a candidata popular de la capital d'Osona. De fet, a les eleccions del 20-N, Sistach ja va ser la candidata número 3 al Senat per a la comarca.

En la tasca de pentinar el territori, dissenyada per la vicesecretària d'organització i acció social del PP de Catalunya, Dolors Montserrat -en col·laboració amb Reyes, encarregat de la vicesecretaria de política municipal-, s'hi implicaran no només Camacho, sinó el partit en bloc, així com els diputats al Parlament i al Congrés de Diputats. Analitzar les especificitats de cada territori, incrementar l'agenda d'actes als municipis i reunir-se amb entitats claus són les primeres consignes. En aquestes visites els populars "construiran ponts" i s'oferiran com a interlocutors directes amb Mariano Rajoy per a totes les peticions o necessitats que vulguin expressar.

Així doncs, el PP vol començar a eradicar els candidats fantasma o per sortir del pas que servien per engruixir les xifres de presència electoral però que no es tradueixen en representació consistorial. I de passada s'assegura un bon coixí local per refugiar-s'hi davant la hipòtesi que ERC torni a arrabassar-li el tercer lloc al Parlament.

stats