CAS BÁRCENAS

El PP fa públics els seus comptes del període 2008-2011

"El PP no necessita anar a enginyeries financeres per tirar endavant", ha assegurat Esteban González Pons

El PP ha fet públiques aquest divendres a la seva pàgina web els comptes nacionals de l'organització de l'any 2008 al 2011, els quatre exercicis que encara no estan auditats pel Tribunal de Comptes, atès que els corresponents al 2012 encara no s'han tancat. El vicesecretari general d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, ha anunciat aquesta publicació en unes declaracions en què ha subratllat que és un partit "sanejat, decent, escrupolós i, per descomptat, molt transparent". Segons González Pons, tot això s'aprecia en els comptes publicats avui i que, ha dit, reflecteixen que el PP "no necessita anar a enginyeries financeres per tirar endavant".

"El PP no necessita recórrer a res que no sigui la seva pròpia comptabilitat, decent, neta i honrada" per funcionar, com es "pot apreciar", ha dit el dirigent popular, en les dades que avui s'han publicat.

Es tracta d'un "exercici de transparència sense precedents en la història dels partits polítics a Espanya" amb què el PP es converteix en un partit "en què tot el que hi ha a dins es pot veure i tota la nostra comptabilitat, el nostre patrimoni, es pot veure", ha afegit.

També ha explicat que aquesta és la comptabilitat del partit nacional, és a dir, del partit a tot Espanya: "Es podrà veure el que ingressa el partit a Espanya i el que gasten totes les nostres seus i tots els nostres parlamentaris", ha dit.

Esteban González Pons ha subratllat el fet que el PP hagi decidit fer públiques aquestes dades "abans fins i tot" que els auditi el Tribunal de Comptes.  I ha convidat altres partits a fer aquest "exercici de transparència".

"Ens agradaria que [aquests altres partits] diguin quant cobren els seus dirigents abans i ara, quants ingressos tenien abans i ara, si tenen crèdits amb els bancs i si abans els van ser condonats els crèdits amb els bancs", ha afegit.  "I si és així", que expliquin "a canvi de què" s'han condonat aquests préstecs, perquè un banc mai perdona un crèdit a un partit polític a canvi de res ", ha advertit.

Segons la seva opinió, aquests altres partits presenten la seva comptabilitat "per trossos i antiga, i el PP ha decidit mostrar la seva comptabilitat" última i sencera.

Amb aquesta publicació, els populars compleixen un dels compromisos adquirits després d'esclatar el "cas Bárcenas" i aparèixer en els mitjans informacions que apunten a suposats pagaments en diner negre a dirigents del partit, inclòs el president del Govern, Mariano Rajoy.

Un altre dels compromisos són accions judicials contra els que atribueixin, filtrin o publiquin informacions sobre suposades irregularitats en la comptabilitat del partit.  González Pons ha explicat sobre aquestes accions que, "políticament", el PP vol dirigir "al màxim nombre de persones possibles". "Perquè se'ns ha insultat molt i la nostra indignació és molt gran, ha dit.

"Jurídicament anirem fins on els advocats ens diguin que tenim possibilitats d'èxit", ha afegit.

Més continguts de