Política 07/07/2014

El PP farà una conferència política a Barcelona una setmana abans de la Diada

Alícia Sánchez-Camacho espera que hi hagi la "màxima presència" de membres del govern espanyol

Efe
2 min

BarcelonaEl PP a Catalunya celebrarà, una setmana abans de la diada de l'Onze de Setembre, una conferència política a Barcelona en què s'espera la "màxima" presència de membres del govern central i s'intentarà demostrar als catalans que "hi ha vida més enllà" de l'eventual consulta sobiranista del 9 de novembre. Així ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, després d'una extensa reunió de la interparlamentària del partit a la qual ha assistit el director del gabinet de presidència del govern espanyol, Jorge Moragas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquesta reunió s'ha començat a preparar l'estratègia del PP, en coordinació amb el govern espanyol, amb vista al pròxim quadrimestre de l'any, que tindrà una "importància vital" per a la política catalana i espanyola a causa de la consulta sobiranista, ha reconegut.

A la reunió s'ha aprovat així la convocatòria d'una conferència política el primer cap de setmana de setembre, probablement per als dies 5 i 6, amb prou feines una setmana abans de la Diada de Catalunya, en què hi ha convocada una massiva manifestació sobiranista a Barcelona.

Els populars miraran de traslladar als catalans que el PP se situa com un "partit de govern", presentant una sèrie de propostes en l'àmbit fiscal, laboral, social i productiu davant la "paràlisi" de l'executiu d'Artur Mas.

Tot això anirà acompanyat a més d'un "gran paquet de mesures per a la regeneració democràtica", com la limitació i reducció del nombre de diputats, aforats, càrrecs electes i estructures d'administració "duplicades o superposades" en l'àmbit de les competències de Catalunya.

Sánchez-Camacho, que el 2012 ja va suggerir una reducció del 20% dels diputats del Parlament, ha explicat que s'analitzarà "el que ha passat en altres comunitats i es presentaran iniciatives específiques al Parlament", ja que el PP vol que CiU "es mulli i doni la cara".

El tercer gran eix serà, d'altra banda, demostrar que "hi ha vida més enllà del 9 de novembre": "Nosaltres sabem que tot és una estratègia de màrqueting i no es produirà la consulta, però volem traslladar una alternativa als catalans amb propostes en positiu, deixant de banda el debat sobiranista", ha explicat la dirigent popular.

Una conferència oberta a intel·lectuals, periodistes i societat civil, que "aportaran frescor ideològica", i en què també es donarà especial rellevància a les propostes que facin els joves del partit, als quals s'ha demanat que "aportin la nova manera de fer política més adaptada a les noves necessitats de la societat catalana".

Sánchez-Camacho confia que serà un debat "sense complexos i ambiciós", en què s'intentarà que hi hagi la màxima presència de membres del govern espanyol, entre els quals no hi haurà el president Mariano Rajoy, atès que haurà d'assistir en aquestes dates a la cimera de l'OTAN a Cardiff (Regne Unit), segons ha explicat la líder popular.

"El PP no vol que la política catalana estigui segrestada pel procés independentista. Encara que hi ha molt soroll, hi ha poques nous, i sabem que no hi haurà cap referèndum. Els catalans es mereixen saber que més enllà de la consulta hi ha vida política, i que hi ha un partit seriós per buscar solucions als seus problemes", ha apuntat la dirigent.

stats