DRET A DECIDIR
Política 26/03/2014

El PP, al Govern: "Estan obsessionats a fer que els catalans vegin Espanya com un problema"

El diputat Juan Milián titlla el Centre d'Estudis d'Opinió d'"eina de manipulació política". El conseller de Presidència recorda que Milián és integrant del consell rector del CEO i ha aprovat tots els plans anuals

Marc Colomer
2 min

Barcelona"Vostès estan obsessionats a fer que els catalans vegin Espanya com un problema". L'afirmació l'ha fet el diputat del PP Juan Milián en una interpel·lació al Govern sobre els sondejos del Centre d'Estudis d'Opinió, un organisme públic que ha titllat d'"eina de manipulació política" i "d'agitació i propaganda", segons ell, a les ordres del Govern. El conseller de Presidència, Francesc Homs, s'ha mostrat sorprès pel fet que qui fes la interpel·lació sigui ni més ni menys que un dels integrants del consell rector del CEO, que, a més, ha votat a favor de tots els plans anuals i pressupostos des que en forma part, excepte els últims comptes, en els quals es va abstenir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la interpel·lació, Juan Milián ha aprofitat per llançar missatges de l'estil d'"el bitllet per anar a Ítaca era molt car. És, de fet, la gran estafa catalana, perquè no té destí". I encara ha anat més enllà en acusar el Govern de manipular el CEO per "fer creure que la majoria de catalans estan a favor de fer estrangers la resta d'espanyols" per tal d'"impulsar un conflicte social fent creure que la majoria és independentista, perquè volen que els catalans tinguem por de dir el contrari, tinguem por de sentir-nos marginats". En l'últim CEO, el 60% dels enquestats es mostrava favorable a l'estat propi per a Catalunya.

"Vostès tenen tendència a negar la realitat quan no els agrada", ha etzibat Homs, que ha relatat que totes les enquestes que fa el CEO les encarrega via concurs públic a empreses "homologades". Només 18 empreses catalanes i de fora de Catalunya disposen d'aquesta homologació.

El PP "tira la pedra i amaga la mà"

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern ha advertit al diputat popular que "si vostè té alguna prova de falsificació d'enquestes, ho ha de posar de manifest". "No es pot venir al Parlament, dir que es falsifiquen enquestes i no acreditar-ho. És una acusació molt greu que no puc acceptar. Això és tirar la pedra i amagar la mà". Ho ha dit després que Milián recordés l'escàndol de "falsificació" d'enquestes que el 2003 va esquitxar David Madí.

stats