POLÍTICA
Política 22/07/2011

El PP canvia de bàndol i s'alia amb CiU per tombar la sisena hora

Una moció que els populars havien votat favorablement fa unes setmanes ha quedat invalidada aquest divendres amb els seus vots i els del govern. ERC ha retret al PP que faci "jocs de mans" per justificar el canvi de posició

Agències
2 min
PP i CiU han tombat la moció que volia reintroduir la sisena hora / ACN

BarcelonaEl PP ha fet marxa enrere aquest divendres al Parlament. Si fa unes quantes setmanes els populars van votar a favor d'una moció que instava el Govern a reintroduir la sisena hora, avui s'han desdit i hi han votat en contra, cosa que ha permès tombar la moció amb els vots del PP i de CiU. Així, s'ha evitat que prosperés un text que volia fer tornar la sisena hora a totes les escoles públiques catalanes amb la finalitat d'incrementar la qualitat educativa i combatre el fracàs escolar. La portaveu republicana, Anna Simó, que ha defensat la moció votada avui, ha lamentat "la falta de coherència" del PP i ha acusat aquesta formació de "fer jocs de mans" per justificar aquest canvi de posició.



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Simó ha defensat la necessitat de "reprogramar" el pròxim curs escolar per mantenir la sisena hora en tots els centres educatius públics, i no únicament en els que el departament d'Ensenyament decideixi, cosa que evitaria discriminar les escoles públiques respecte a les concertades, que sí que continuaran disposant d'aquesta hora addicional. 



Des del PPC, el diputat Rafael López ha explicat que si el seu grup votava en contra d'aquesta moció sobre la sisena hora era per "coherència", perquè sempre havia condicionat el suport a aquesta hora addicional a una avaluació del seu impacte, i aquest últim ja s'ha valorat a l'informe de la inspecció d'Educació.



Mentre PSC, ICV-EUiA i Ciutadans (C's) han secundat el text de la moció d'ERC, CiU l'ha rebutjat després de considerar que la sisena hora a les escoles públiques no augmentava la qualitat de l'ensenyament ni disminuïa el fracàs escolar.



Solidaritat (SI), que havia presentat unes esmenes que no tenien res a veure amb la sisena hora i mitjançant les quals volia possibilitar la col·locació del distintiu CAT a les matrícules dels vehicles, no ha aconseguit que hagin sigut posades a votació, perquè el grup propietari de la moció, ERC, no les ha acceptat. Simó ha lamentat que SI volgués "parasitar" la seva moció i ha invitat aquest subgrup a secundar una proposta de resolució específica sobre el CAT a les matrícules que ja ha sigut ingressada al Parlament.

stats