Política 16/02/2017

El PP furga en la guerra interna de Podem barrant el pas d'Iglesias a la comissió de secrets oficials

El líder de la formació lila maniobra per incorporar-se a aquesta comissió, tot i que tradicionalment la integren els portaveus dels grups i li tocaria a Errejón. No vetaran la presència d'ERC ni del PDECat

Dani Sánchez Ugart
1 min
Íñigo Errejón i Pablo Iglesias van entrar ahir junts al ple del Congrés per mostrar unitat, tot i estar més dividits que mai.

MadridEl PP suca pa en la guerra interna de Podem i és a punt d'obrir un nou focus de conflicte entre el líder del partit, Pablo Iglesias, i l'encara portaveu parlamentari, Íñigo Errejón. Segons ha explicat el portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, en una conversa informal amb periodistes, Iglesias estaria maniobrant per ser el portaveu del grup parlamentari en aquesta comissió, que es formarà la setmana que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP, però, li ha fet saber que la tradició és que el portaveu del grup parlamentari -de moment, i com a mínim fins dissabte, Íñigo Errejón-, i no el líder de la formació sigui el portaveu també en aquesta comissió.

La composició d'aquesta comissió, que té accés a les dades secretes de l'Estat, com ara el destí dels fons reservats, es votarà dimecres de la setmana que ve. És una votació secreta, en urna, i generalment els diversos partits acorden votar de manera que tots els portaveus dels grups hi tinguin una cadira. El 2011, però, el PP va vetar-hi l'entrada d'ERC adduint que els secrets podrien arribar a Amaiur, amb qui els republicans compartien escons al grup mixt.

Aquesta vegada, segons Hernando, les circumstàncies han canviat i no vetaran l'entrada d'ERC, que hi enviarà el portaveu del partit, Joan Tardà, ni la del PDECat, que té previst enviar-hi el diputat Jordi Xuclà. D'aquesta manera els demòcrates mantindran el representant a la comissió encara que el portaveu del partit, Francesc Homs, fos inhabilitat pel Tribunal Suprem en la causa que té oberta pel 9-N.

stats