Política 07/04/2012

El PP creu que el debat de l'autogovern crea incertesa econòmica

'La Vanguardia' recull l'anàlisi que la FAES fa del referèndum escocès i els efectes que pot tenir a l'estat espanyol

Ara
1 min

BarcelonaEl PP i el seu laboratori d'idees, la FAES, consideren que el debat sobre l'autogovern crea incertesa econòmica, i per aquest motiu veuen amb recel la celebració del referèndum escocès anunciat pel primer ministre escocès, Alex Salmond –que compta amb el vistiplau de David Cameron, malgrat que no l'emplaça fins al 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons recull 'La Vanguardia', la FAES tem els efectes que el procés escocès pugui tenir a l'estat espanyol. El govern de Mariano Rajoy veu "amb preocupació" el gir sobiranista del discurs d'Artur Mas al congrés de Convergència Democràtica, en què la ponència del president de la Generalitat advocava per "fomentar el debat sobre l'estat propi". Per als populars, un procés d'aquest tipus no generaria només un problema polític, sinó que crearia "incertesa" a l'exterior sobre Catalunya i, "sobretot", sobre Espanya, una qüestió que afectaria les inversions "en un moment en què ni Espanya ni Catalunya no s'ho poden permetre", segons han explicat fonts governamentals a 'La Vanguardia'.

Ignacio Astarola, director de Constitució i Institucions de la FAES, ha organitzat a Madrid un seminari per analitzar el referèndum escocès, la postura que ha pres el govern britànic i la influència que pot tenir a Catalunya i al País Basc. La FAES tampoc descarta anar a Londres i a Edimburg per analitzar la situació 'in situ'.

stats