Política 20/04/2013

El PP demana al Parlament basc que declari la inexistència de presos polítics

EH Bildu afirma que utilitza aquesta expressió seguint la definició d'Amnistia Internacional

Efe
1 min

VitoriaEl Partit Popular (PP) basc ha presentat una proposició de llei a la Càmera de Vitòria en què demana al Parlament autonòmic que declare amb "total rotunditat" que a Espanya no existeixen presos polítics. La proposició es deu a què els parlamentaris de EH Bildu es refereixen als interns de ETA com a "presos polítics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP considera que amb això s'està intentant "justificar o restar-li gravetat a centenars d'assassinats", en paraules del parlamentari popular Borja Sémper. El Partit Socialista d'Euskadi (PSE) també hi ha estat d'acord i demana que es deixi constància que a l'Estat no hi ha cap problema per defendre idees polítiques amb el límit del respecte a la legalitat.

En canvi EH Bildu considera que el Parlament hauria d'assumir la definició establerta per Amnistia Internacional, on un pres polític és tot aquell que hagi estat empresonat per "un element polític significatiu, ja sigui la motivació dels seus actes, els actes en si mateixos o la motivació de les autoritats".

Pel que fa al parlamentari d'UPyD, Gorka Maneiro, ha aprofitat per instar al govern central que inclogui en el codi penal "el delicte de negacionisme de crims terroristes".

stats