Política 16/10/2019

El PP demana a Sánchez que no autoritzi la vaga de divendres

Els populars defensen l'actuació policial d'aquests últims dies i demanen el 155 si Torra "desobeeix" el TC

Mireia Esteve
2 min
Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández durant la nit electoral del 28-A.

BarcelonaL'endemà dels disturbis entre manifestants i policia a Barcelona, però també a la resta de capitals catalanes, el PP ha sortit a defensar l'actuació dels cossos i les forces de seguretat de l'Estat, ha tornat a demanar que s'apliqui la Llei de Seguretat Nacional i ha anat un pas més enllà. Els populars han demanat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, que no autoritzi la vaga convocada per a aquest divendres. "No és una vaga, és un sabotatge", ha afirmat el president dels populars catalans, Alejandro Fernández, en una roda de premsa al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent popular assegura que cap dels dos sindicats convocants de la vaga -la Intersindical i la COS- no han posat sobre la taula cap "reivindicació laboral" i, per tant, considera que el que es pretén és un "sabotatge a l'economia catalana". Per això, creu que la delegació del govern espanyol a Catalunya pot desautoritzar la convocatòria de la vaga. Ara bé, quan la patronal Foment del Treball va demanar que es declarés il·legal la vaga general del 8 de novembre del 2017, el TSJC va acabar donant la raó a la Intersindical-CSC -el sindicat convocant- i va acabar sentenciant que l'aturada de 24 hores va ser legal en tots els efectes.

D'altra banda, després que el TC hagi suspès les propostes de resolució sobre l'autodeterminació i la independència que el Parlament va aprovar en el debat de política general a finals de setembre. L'alt tribunal ha advertit el president de la Generalitat, Quim Torra, que no contravingui les resolucions. En aquest sentit, Alejandro Fernández ha avisat que si el Govern "desobeeix" els advertiments dels TC, el govern espanyol hauria d'iniciar els tràmits per aplicar un nou 155 a Catalunya. "Torra ha d'anunciar el 155", ha afirmat la portaveu del PP al Congrés de Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, de manera que ha deixat tota la responsabilitat al president de la Generalitat.

Feliciten els cossos policials per l'actuació dels últims dies

Tant Cayetana Álvarez de Toledo com Alejandro Fernández han felicitat els cossos i les forces de seguretat de l'Estat i també els Mossos d'Esquadra per l'actuació policial d'aquests dos últims dies en les manifestacions organitzades per l'independentisme. "Hem de felicitar els Mossos d'Esquadra que estan garantint l'ordre malgrat les ordres contradictòries que reben dels seus comandaments polítics", ha afirmat Fernández. Així, el dirigent popular ha retret a la conselleria d'Interior que "al matí cridi a la desobediència i al caos i a la tarda sigui el màxim amic dels Mossos d'Esquadra".

Per la seva banda, Álvarez de Toledo ha mostrat també el seu suport als agents policials ferits, però també a les persones que s'han vist afectades per les manifestacions i els talls de carreteres de les últimes hores. "Empatitzem amb tots els catalans demòcrates i pacífics constitucionalistes que s'han sentit desemparats i desprotegits", ha afirmat la portaveu popular. Així, Álvarez de Toledo creu que tot plegat només es dirimirà el 10-N. "Aquest incendi ja només s'apaga el 10 de novembre a les urnes", ha afirmat.

stats