Política 12/09/2016

Albiol reclama a Puigdemont que demani una reunió amb Rajoy però avisa que no hi haurà referèndum

El coordinador general del PP a Catalunya anuncia que denunciarà la CUP per la crema de banderes

Gerard Pruna
2 min
El líder del PP, Xavier Garcia Albiol, a l'acte dels populars per la Diada a Barcelona

BarcelonaMés mà dura contra l'independentisme. Aquesta ha estat la resposta del PP a Catalunya a la nova demostració de força del sobiranisme durant la Diada. En roda de premsa, el coordinador general dels populars, Xavier Garcia Albiol,

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ha assegurat que l'independentisme perd pistonada perquè la gent està cansada "de l'engany" del procés, ha criticat que es torni a parlar de referèndums, i ha convidat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a demanar una reunió amb Rajoy "abans de llançar proclames que sap que no podrà complir".

Tanmateix, ha avisat que en aquesta reunió no hi haurà "mai" un acord per fer un referèndum sobre la independència, sinó sobre aspectes que encaixin amb l'estat de dret com ara un nou finançament i millores en les infraestructures.

Denúncia a la CUP

Albiol també ha anunciat que el seu partit presentarà dimecres una denúncia contra la CUP davant la Fiscalia pel fet que es cremessin retrats del rei i banderes espanyola, francesa i de la UE durant la manifestació anticapitalista d'aquest diumenge.

Albiol ha assegurat que el PP està decidit "a no deixar passar ni una sola ofensa i humiliació", i ha confiat que la via judicial serveixi perquè els "radicals que donen suport al Govern" entenguin que poden defensar les seves idees però no "malmetre els símbols de tots els ciutadans". A més, el dirigent popular ha avançat que escriurà una carta al cònsol de França a Barcelona perquè "tingui consciència de la fauna que està aguantant el Govern".

El dirigent popular, que ha criticat que el Govern no es desmarqui d'aquests actes, ha assegurat que tot i que no li agrada l'estelada no se li acudiria cremar un símbol que representa una part de la ciutadania.

stats