Política 10/05/2016

El PP burxa en les diferències entre CDC i ERC: forçarà una votació al Parlament sobre l'IRPF

Albiol reclama a Puigdemont que posi ordre en el Govern i cridi l'atenció a Junqueras

Gerard Pruna
1 min
El líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol

BarcelonaComença a ser tradició que a cada ple del Parlament l'oposició busqui la fórmula de descosir les costures de Junts pel Sí. Debat rere debat, se succeeixen les votacions que posen a prova la unitat de la coalició independentista, que abans de l'últim ple ja havia perdut 55 votacions. Aquest dimarts ha estat el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, qui ha anunciat que burxarà en les diferències entre CDC i ERC, en aquest cas, per la crisi oberta després que el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, obrís la porta a apujar l'IRPF a les rendes més altes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa des del Parlament, Albiol ha avançat que en el proper ple presentaran una interpel·lació al Govern perquè Junqueras expliqui davant la cambra quina és la seva política amb l'IRPF. D'aquesta interpel·lació en derivarà una moció en què Albiol ja ha dit que demanarà que no s'apugi aquest impost i que obligarà els diputats de Junts pel Sí a posicionar-se sobre una mesura que ha enfrontat públicament CDC i ERC.

Albiol ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "posi ordre" dins el seu govern i cridi l'atenció a Junqueras. El dirigent popular ha censurat que l'executiu català estudiï apujar impostos per pagar "els deliris de grandesa de les estructures d'Estat".

stats