Política 14/06/2018

El PP demana ara la dimissió del ministre d'Agricultura perquè està imputat en un cas de pous il·legals

El govern espanyol confia que la causa contra Luis Planas s'arxivi els pròxims dies

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre d'Agricultura, Luis Planas. EFE

MadridEl PP no dona treva i, després de la dimissió de Màxim Huerta, demana ara la del ministre d'Agricultura, Luis Planas, per la seva imputació en un cas sobre robatoris d'aigua a través de pous il·legals al Parc Natural de Doñana. El govern espanyol confia que la causa s'arxivi els pròxims dies. Es tracta d'uns fets de l'època en què Planas estava al capdavant de la conselleria d'Agricultura a Andalusia, entre el 2012 i el 2013.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu adjunt del PP al Congrés, Teodoro García, ha comparegut en roda de premsa per demanar a Sánchez que "assumeixi responsabilitats" i expliqui si coneixia la seva imputació abans de nomenar-lo.

Tant Podem com Ciutadans, però, han respost amb més cautela. El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, ha instat Sánchez a "donar la cara" perquè considera que "està amagat". "No sabem què ha de dir sobre el seu ministre dimitit ni sobre el ministre imputat", ha afegit. El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha donat un temps de gràcia al govern socialista i confia que Planas deixi aviat d'estar imputat. Ara bé, "si seguís imputat hauria de dimitir", ha dit en declaracions als passadissos del Congrés. Iglesias no ha volgut mullar-se sobre què hauria de fer en una situació similar si ell fos a la Moncloa, però també ha demanat que Sánchez doni les "explicacions oportunes" i s'ha mostrat "convençut" que ho farà.

En concret, el ministre d'Agricultura està acusat d'un delicte mediambiental per presumptament haver modificat les captacions d'aigua il·legals quan va ser conseller d'Agricultura. El ministeri públic, però, ja ha avançat que creu que no hi ha cap delicte i que la causa s'hauria d'arxivar.

stats