AUSTERITAT A LES ADMINISTRACIONS
Política 29/09/2012

El PP redueix el nombre de diputats allà on l'afavoreix per seguir governant

Els populars valencians han aprovat aquest dijous baixar el nombre de parlamentaris autonòmics de 99 a 79, però fa sis anys amb la reforma de l'Estatut n'havien augmentat la quantitat

Roger Tugas
1 min
CONTRADICCIONS AL SERVEI DEL PP En la reforma de l'Estatut valencià del 2006, el PP va incrementar el nombre de diputats de les Corts. El maig d'enguany, el vicepresident Císcar rebutjava la reducció de diputats anunciada per Esperanza Aguirre. Fabra se la feia seva poc després.

BarcelonaLa primera promesa electoral d'Alícia Sánchez-Camacho com a candidata del PP de Catalunya va ser dijous, en el marc del debat de política general. Es va comprometre a reduir un 20% el nombre de diputats del Parlament. La popular se situava així en línia amb la resta de líders territorials, que majoritàriament ja havien portat la mesura a les seves respectives cambres. És una proposta, però, gens innòcua i que, en general, beneficia a qui governa. I com que la majoria de les vegades veu la llum allà on el PP té una majoria suficient, els populars se serveixen d'una pràctica que s'emmascara darrere una suposada voluntat d'austeritat a les administracions que, en realitat, no ho és tant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el PP valencià va aprovar en solitari el mateix dijous la reducció de 99 a 79 del nombre de diputats a les Corts Valencianes. Tot just fa sis anys, amb la reforma de l'Estatut, la quantitat de parlamentaris havia augmentat de 89 a 99, però ara el criteri dels populars ha variat. Amb els mateixos resultats que el 2011, el PP passaria de 55 a 45 diputats, però passaria de tenir el 55,6% del total de la cambra valenciana al 57%.

Podeu llegir-ho i veure'n una simulació amb dades detallades a l'ARA PREMIUM.

stats