Política 24/10/2013

El PP cedeix a la pressió i se suma a la manifestació de les víctimes

González Pons assistirà a l'acte contra l'anul·lació de la doctrina Parot per rebaixar la tensió

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa direcció del PP estatal anirà a la manifestació convocada per les associacions de víctimes del terrorisme contra l'anul·lació de la doctrina Parot. Diumenge la cúpula dels populars estarà representada a la protesta pel vicesecretari del partit, Esteban González Pons. La pressió a la qual s'ha sotmès el govern espanyol des del dilluns ha provocat aquest canvi de parer en el PP. Des que el Tribunal d'Estrasburg va dictar la sentència, des de la seu del PP s'havia transmès que, malgrat compartien la filosofia de la doctrina Parot, no podien manifestar-se contra una decisió judicial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, en un comunicat, el PP −proclamant que "sempre ha estat i estarà al costat de les víctimes"− ha anunciat el canvi de criteri. A més, la direcció del partit "anima tots els militants i simpatitzants del partit a participar a la manifestació a favor de la justícia amb les víctimes del terrorisme".

Rajoy no només ha patit la pressió de les víctimes, sinó també la de l'ala dura del PP, amb José María Aznar i la FAES al capdavant i els puntals del PP madrileny, Esperanza Aguirre, Ignacio González i Ana Botella, proclamant que aniran a la reunió en contra del criteri inicial de la direcció estatal del partit.

stats