Política
Política 05/06/2011

Les enquestes de 'El Pais' i 'El Mundo' donen com a vencedor el PP amb un avantatge de 13,8 punts

'El Pais' destaca que el 62% dels votants socialistes creu que Rubalcaba és el seu millor candidat, mentre que 'El Mundo' opta per posar de relleu que el candidat socialista ha estat escollit "a dit"

Redacció
1 min

BarcelonaEl Mundo i El Pais han publicat avui els resultats de les seves enquestes electorals. Els dos diaris coincideixen a donar un avantatge de 13,8 punts al PP respecte al PSOE. Aquest és el primer sondeig després de la nominació de Pérez Rubalcaba i de la davallada socialista de les passades eleccions municipals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A l'hora de valorar la candidatura de Rubalcaba, però, els dos diaris opten per fer-ho des d'una òptica ben diferent. El diari El Pais assegura que "dos de cada tres electors del PSOE valoren al vicepresident primer i consideren que, tal com va dir Zapatero al comitè federal, és el millor candidat possible". En canvi, El Mundo destaca que el 71% dels enquestats creuen que la candidatura de Rubalcaba va ser "a dit" i el 52% estan convençuts que tant Zapatero com Carmen Chacón van rebre pressions per "avortar les primàries".

stats