Política 09/10/2014

El PP avisa que el govern espanyol impedirà qualsevol votació el 9-N

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, assegura que no es permetrà ni un referèndum "ni res semblant"

Efe
1 min

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha assegurat aquest dijous, davant la possibilitat que la Generalitat convoqui una consulta alternativa, que el govern establirà totes les garanties legals per impedir que el proper 9 de novembre es celebri a Catalunya un referèndum "ni res semblant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso ha assenyalat, en declaracions a RNE, que no sap si el Govern d'Artur Mas i les formacions sobiranistes, amb qui el president català es reuneix aquesta tarda, faran "una comèdia o volen intentar-ho". El dirigent popular ha assenyalat a ERC i l'Assemblea Nacional Catalana com els veritables adversaris del president de la Generalitat, a qui "volen tancar encara més en un carreró que no té sortida". "L'estan portant a un impossible, al fracàs i a la frustració", ha subratllat Alonso, que ha subratllat que es parla "molt" dels drets de Catalunya, però "poc" dels drets individuals dels ciutadans.

Preguntat per l'elecció de Miguel Arias Cañete com a comissari europeu, ha expressat la seva "decepció" per l'actitud "irresponsable" del PSOE de no votar-lo. És una decisió que "marcarà" els socialistes espanyols, segons Alonso, perquè han perdut "credibilitat" i s'han convertit en "un partit extravagant vist amb recels pels seus companys a Brussel·les".

stats