Política 24/04/2018

El PP vincula independentisme i nazisme i qualifica de "fanàtics" els que anaven de groc a la final de la Copa del Rei

Hernando qualifica de "covards" els professors de Sant Andreu de la Barca denunciats per la fiscalia

Acn
2 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, en una imatge d'arxiu

MadridEl portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ha justificat aquest dimarts la retirada de samarretes grogues a la final de la Copa del Rei assegurant que cal evitar que s’utilitzi el futbol per a un "projecte de caràcter independentista, colpista" i "nazi". Així s'ha expressat en declaracions a RNE, en què ha afegit que li semblava "curiós" que a Espanya, als camps de futbol, "es condemni i es castigui la xenofòbia i el racisme, i que si s’insulta un jugador hi hagi sancions, però que es vegi com una cosa natural que algú entri a un estadi i es dediqui a insultar l’himne, la bandera d’Espanya i el cap de l’Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el seu parer, aquest comportament és "lamentable i deplorable", i per això "tot el que es pugui fer des dels cossos i forces de seguretat de l’Estat per prevenir conflictes als estadis" li sembla "molt bé". "Treure o eliminar signes que busquen incidir en la hispanofòbia i la confrontació entre espanyols, i lemes polítics d’alguns fanàtics, em sembla molt positiu", ha reblat, rebutjant així les peticions de dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per la censura del color groc, tal com ha demanat JxCat.

En la mateixa entrevista, Hernando ha qualificat de "covards" els professors de Sant Andreu de la Barca denunciats per la fiscalia per "haver humiliat" suposadament els alumnes fills de guàrdies civils després de l'1-O. Segons ha dit, seria "lògic" que els professors denunciats "reconeguessin el que han fet, els seus errors, que haguessin demanat perdó, i no ho han fet, un símptoma més de la covardia d’aquests fanàtics que quan s’han d’enfrontar a la responsabilitat dels seus actes o acaben mentint, o fugen o s’obliden del que han fet". I ha afegit: "A més, ho fan directament en un col·legi i contra nens, persones que estan en una situació d’inferioritat respecte a l’autoritat del professor".

"Cal acabar amb el fanatisme i la hispanofòbia"

El terme "fanàtics" també l'ha utilitzat per als que van escridassar el líder del seu partit a Catalunya, Xavier García Albiol, per Sant Jordi a Badalona. En aquest sentit, ha justificat que Albiol no acceptés el cordó de seguretat que li oferien els Mossos perquè “a Catalunya, com a la resta del país, la gent té dret a caminar lliurement pel carrer, i tot el que no sigui així és senzillament una mostra d'anormalitat". "Haver de canviar el lloc per on algú es desplaça lliurement, senzillament perquè hi ha una banda de gent, de fanàtics, que pretenen fer-te la vida impossible o assetjar-te, és impresentable, i em sembla que el que no podem fer és amagar-nos o abaixar el cap". "Cal acabar amb el fanatisme i la hispanofòbia", ha conclòs.

stats