RETALLADES PRESSUPOSTÀRIES
Política 28/02/2011

El PP insisteix a suprimir empreses públiques i no executar retallades en sanitat, seguretat i educació

Alicia Sánchez-Camacho reitera les seves crítiques al Govern, ja que, al seu parer, està "congelat"

Oriol March
1 min
La líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho

BarcelonaArtur Mas s'està equivocant amb les retallades. No perquè no les hagi de dur a terme, sinó perquè no passa les tisores per allà on toca. En aquests termes es va expressar ahir la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que després de la reunió executiva del seu partit d'aquest dilluns ha anunciat la presentació d'un pla al Parlament per tal de reduir, en tres fases, el gruix de les empreses públiques catalanes. Es tracta d'una proposta que ja van fer en campanya electoral i que, en la seva última fase, té previst aprimar en un 30% la grandària d'aquestes entitats. Demà es registrarà al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

N'hi ha algunes que se suprimirien, com és el cas de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) o el Memorial Democràtic, mentre que d'altres com l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) s'integrarien a l'agència de competitivitat Acció. "El Govern no té un pla seriós per a les empreses públiques", ha assegurat Sánchez-Camacho, ja que està "congelat". "L'executiu de Mas només posa les tisores en sanitat, educació i seguretat, aspectes que són prioritaris", ha afirmat la líder del PP. A més, Sánchez-Camacho ha aprofitat per dir que, probablement, la prioritat de CiU és "l'agenda nacional".

Seguint amb l'assumpte de les retallades en les empreses públiques, la líder del PP ha criticat que Mas hagi ratificat la directora de TV3, Mònica Terribas, al càrrec sense consultar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Sánchez-Camacho s'ha referit també de forma més general als mitjans de comunicació públics, i ha advertit que "és inadmissible" que es facin retallades serioses en educació i sanitat i es mantinguin uns mitjans "sobredimensionats i amb uns costos molt elevats".

stats