Política 17/09/2012

El PP perd un 13,6% de la intenció de vot en només 9 mesos de mandat

Els populars tornarien a guanyar però amb un desgast inèdit en democràcia. El PSOE segueix baixant en intenció de vot i pugen UPyD i IU, segons una enquesta de la Cadena SER

Ara
1 min
La líder d'UPyD, Rosa Díez

BarcelonaSi avui hi hagués eleccions generals, el Partit Popular tornaria a guanyar-les, però patiria un desgast inèdit en democràcia només 9 mesos després d'arribar al poder, segons una enquesta d'El ObSERvatorio per a la Cadena Ser. Els resultats apunten que el PP obtindria un 31,1% dels vots i guanyaria el PSOE per 6,3 punts, gairebé 10 menys dels que van separar-los als comicis del 20 de novembre passat. El PSOE obtindria, doncs, un 24,8% dels sufragis, 3,9 punts menys que al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els que pujarien considerablement serien UPyD –que passaria a ser la tercera força política al Congrés– i Izquierda Unida (IU). La primera formació obtindria un 13% dels vots –gairebé el triple que al novembre– i la segona un 11,3% –3,4 punts més que a les últimes eleccions–.

D'altra banda, el vot en blanc passaria de l'1,4 al 7,8% en només nou mesos. A més, els ciutadans suspenen tots els líders polítics i amb molt males notes.

stats