POLÍTICA
Política 23/02/2012

El PP afirma que revisar l'ús de les llengües al Senat no és prioritari

José Manuel Barreiro, portaveu del PP, afirma la importància de defensar la llengua, però no a partir d'una moció al Senat

Efe
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del PP al Senat, José Manuel Barreiro, ha assegurat avui que encara que la decisió d'estendre l'ús de les llengües cooficials als plens va ser "equivocada", la revisió d'aquesta mesura no és una prioritat del seu grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barreiro ha afirmat com a “gallec parlant des del seu naixement” que s'expressa habitualment en aquesta llengua i que coincideix que la llengua és un fet diferencial i que "tenim l'obligació de defensar-la, però segur que tots coincidim que la millor manera no és a través de la presentació d'una moció al Senat", ha continuat Barreiro, per a qui en la decisió de la cambra hi va haver una "actitud d'hipocresia". Així, ha explicat que el fet que l'ús de les llengües cooficials es limités al debat de les mocions va ser per evitar que els membres de l'executiu haguessin de posar-se el 'pinganillo' per escoltar la traducció durant els plens. "No es volia que a Europa es veiés el president del govern Zapatero o els seus ministres amb l'auricular, perquè no ho entendrien", ha afegit Barreiro, ja que tenen una llengua comuna en la qual s'expressen fora de l'hemicicle.

Posteriorment, Barreiro ha aclarit a Efe que aquest debat es produirà inevitablement en els treballs de la ponència que estudiarà la reforma del Senat, perquè està "convençut" que serà un dels temes que plantejaran els grups nacionalistes.

stats