Política 19/07/2017

El PP acusa l'oposició de crear "artificialment i sense proves" una suposada policia política

Els populars subratllen que Fernández Díaz va negar en la seva compareixença que s'hagin fabricat proves, tal com es desprèn de la conversa enregistrada amb Daniel de Alfonso

Efe
2 min
L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, en una imatge d'arxiu

MadridEl PP considera que els partits de l'oposició al Congrés han creat "artificialment i sense proves" la presumpta policia patriòtica que s'atribueix a l'etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l'Interior. Els populars han presentat les seves conclusions de la comissió que investiga si va existir un ús partidista del ministeri, fet que "no ha quedat acreditat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així figura en la proposta de conclusions del PP que aquest dijous, juntament amb les elaborades per la resta de formacions, seran debatudes en l'última reunió de la comissió, que haurà d'acordar un escrit conjunt. A parer del PP, ni els testimonis escoltats en seu parlamentària ni la documentació aportada han validat la premissa amb què es va crear el grup de treball.

"Lamentablement la policia política s'ha convertit en una rúbrica, un titular, un lema darrere del qual s'ha fet un discurs tremendament nociu per a la policia i, d'alguna manera, per a les nostres institucions", denuncia el PP.

Així, retreuen a l'oposició que hagi intentat extreure conclusions "manipulades" de les compareixences i els escrits aportats, cosa que demostra "l'interès partidista d'algunes formacions de crear artificialment, sense proves ni indicis mínimament sòlids, una acusació general contra la gestió de Fernández Díaz a la policia".

Respecte a la conversa gravada i posteriorment difosa entre el titular d'Interior i Daniel de Alfonso, excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, origen de la comissió, el PP constata que de les seves paraules en seu parlamentària ha quedat clar que "ni es van fabricar proves ni es va parlar de documentació elaborada", sinó d'expedients que ja estaven instruïts per l'Oficina.

Per aquest motiu, el PP defensa que la comissió no pot concloure que va existir una "operació Catalunya" contra dirigents independentistes i que d'allò analitzat es dedueix que no han existit "ni investigacions prospectives ni tan sols d'ofici", sinó investigacions policials "nascudes de diversos orígens que sempre han estat considerades en el treball policial, almenys per dur a terme les primeres investigacions".

stats