EXÈRCIT ESPANYOL
Política 17/05/2012

El PP es nega a racionalitzar ja la bombolla militar

Joan Rusiñol
1 min

MADRID.El PP va fer servir ahir la seva incontestable majoria absoluta al Congrés per rebutjar un pla de racionalització de la despesa militar durant els pròxims quatre mesos. El partit de Mariano Rajoy es va oposar a una iniciativa de CiU que demanava acordar mesures d'austeritat al ministeri de Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ja va explicar l'ARA, el principal problema que ha d'afrontar el ministre Pedro Morenés és el pagament de més de 27.000 milions d'euros en comandes pendents. El diputat Jordi Xuclà, l'autor de la moció, va instar el govern espanyol a explicar amb "claredat" abans de l'1 d'octubre -quan s'han de presentar els comptes per a l'any que ve- les previsions del ministeri per abonar aquestes partides de programes especials d'armament i mesures de reducció d'efectius i per fer un ús racional dels immobles de Defensa. Els populars, però, van tombar la iniciativa amb l'argument de la falta de temps i van demanar que es deixi treballar Morenés en els documents que ja està elaborant.

Venda d'armes a l'Aràbia Saudita

A la comissió del Congrés, el ministre va reiterar que pensa seguir buscant compradors al material armamentístic espanyol, encara que es tracti de règims com el de l'Aràbia Saudita. "El que vaig a fer allà és defensar els interessos espanyols", va dir en referència a la col·locació de 250 carros de combat Leopard, fets a Sevilla, a aquell país. Morenés responia al diputat d'ERC Joan Tardà, per qui aquest comerç és "tan il·lícit" com l'activitat dels pirates de l'Índic. "Quin un!", va dir en referència al rei saudita.

El ministre va avançar que les missions exteriors han costat ja aquest any 291,62 milions. Durant tot el 2011 van ser de 861,39.

stats