Política 10/10/2016

El PP respon "no, no i no" a la proposta de referèndum pactat de Puigdemont

Casado afirma que continuaran perseguint per la via judicial el procés: "l'Estat no està en funcions"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Pablo Casado, a Génova / EFE

MadridPer si no havia quedat clar, el PP reitera fins a tres vegades el seu 'no' a la possibilitat de celebrar un referèndum pactat per la independència de Catalunya. En resposta a la proposta llançada aquest dilluns pel president català, Carles Puigdemont, de farcir de contingut el 'no', amb una possible reforma de la Constitució o millora del finançament, el vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Casado, ha respost: "no, no i no".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la lectura de Casado, que parafrasejava la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, que al seu torn havia fet seu el 'no és no' de l'exlíder socialista Pedro Sánchez, aquest no "és un sí a la igualtat", i a la defensa de la legalitat, "perquè la llei hi és per complir-la".

Després de la reunió del comitè de direcció del partit, Casado ha qualificat de "desafiament" el que s'està vivint a Catalunya, i ha assegurat que "el PP seguirà defensant la legalitat sense estridències però amb fermesa".

Sobre la demanda de Puigdemont que no es judicialitzi el conflicte polític, Casado ha assegurat que ni la fiscalia ni els jutjats "estan en funcions" i que els donen "ple suport", i ha afegit que continuaran impulsant la via judicial per combatre el procés.

Investidura

Casado també ha reclamat que es desbloquegi "com més aviat millor" la investidura, tot i que no ha volgut apressar el PSOE directament a accelerar el seu calendari intern. Casado ha refermat que no posen condicions al PSOE, i que només li demanen que els deixin governar amb la seva abstenció a la investidura. "Cal desbrossar la situació com més aviat millor", ha asseverat, abans d'afirmar que estan disposats a fer "cessions i dialogar".

El dirigent popular ha afirmat que hi ha un "camí de negociació" entre Mariano Rajoy i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

Corrupció

Sobre la informació que publica aquest dilluns 'El Mundo', que apunta que el PP va enviar un 'powerpoint' als seus dirigents l'any 1999 per explicar com exercir el finançament il·legal, Casado ha defugit el fons de la qüestió apel·lant al fet que no els "consta" i què ell "l'any 1999 era a COU".

stats