Política 18/03/2012

El PP obtindria majoria absoluta a les eleccions andaluses amb el 47% dels vots, segons un sondeig publicat pel diari 'El País'

L'enquesta de Metroscopia assenyala que els populars guanyarien dotze diputats i passarien de 47 a 59, mentre que els socialistes en perdrien fins a 15 i obtindrien 41 escons

Acn / Ara
1 min

BarcelonaEl PP obtindria majoria absoluta a les eleccions andaluses de diumenge que ve amb el 47,3% dels vots, segons un sondeig de Metroscopia per al diari 'El País'. L'enquesta atorga 8,7 punts més al PP en relació a les eleccions del 2008, mentre que el PSOE restaria 13,8 punts i es quedaria amb el 34,4% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el sondeig, el PP avantatjaria el PSOE en 12,9 punts, de manera que amplia la diferència respecte a les eleccions municipals de l'any passat en set punts i a les eleccions generals de fa quatre mesos en nou punts.

En nombre de diputats, el PP en guanyaria dotze i passaria de 47 a 59, quatre per damunt del llindar que marca la majoria absoluta, que és de 55 diputats, mentre el PSOE en perdria fins a quinze i passaria de 56 a 41.

Amb la seva victòria, el president del PP andalús, Javier Arenas, donaria un gir històric diumenge que ve en una autonomia governada des de fa trenta anys pels socialistes. I és que el 72% dels enquestats vol un canvi en la Junta d'Andalusia, que actualment lidera el socialista José Antonio Griñán, i el 52% dels que van votar el PSOE el 2008 també desitgen un relleu a la Junta d'Andalusia.

Dels quinze diputats que perdria el PSOE, dotze passarien al PP i tres a IU. D'aquesta manera, el PP obtindria 59 diputats, el PSOE 41 i Izquierda Unida es quedaria amb nou escons.

El resultat del sondeig desfà qualsevol hipòtesi sobre un pacte postelectoral entre PSOE i IU, una opció que estudiaran els dos partits si Arenas finalment no aconseguís la majoria absoluta.

'Abc' i 'El Mundo' també publiquen dues enquestes aquest diumenge que apunten la majoria absoluta del PP a Andalusia.

stats