POLÍTICA
Política 27/02/2012

El PP exigeix retardar el ple de les conclusions del pacte fiscal per garantir el consens

El portaveu dels populars, Enric Millo, adverteix que un pacte sense el PP condemna el nou model de finançament “al fracàs”

Sara González
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El portaveu del PP de Catalunya, Enric Millo, ha advertit a Artur Mas que no “precipiti” el ple al Parlament per debatre les conclusions del pacte fiscal perquè les presses poden “perjudicar” la capacitat d'aconseguir el consens de totes les forces polítiques. De fet, el dirigent popular ha advertit que si es fa un acord que exclogui el PP català serà una “garantia de fracàs de la proposta”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; } Segons els populars, la prioritat és la recuperació econòmica. “No hi haurà cap possible millora de finançament si no hi ha una recuperació clara que garanteixi l'increment dels ingressos”, ha assegurat Millo. El portaveu ha recordat que al 2013 s'ha de fer la revisió del sistema de finançament vigent i que, en tot cas, el nou entraria en vigor al 2014, amb la qual cosa la proposta no s'hauria de posat sobre la taula de Mariano Rajoy fins l'any vinent.

Millo també ha advertit que el PP de Catalunya jugarà un paper “clau” en la negociació i que, per tant, si els populars estan inclosos en el pacte serà una garantia “d'èxit”. El PP assegura que posarà el seu model de pacte fiscal sobre la taula quan l'economia repunti i ha subratllat que aquest model ha de contemplar una millora del sistema de finançament dels ajuntaments, així com una solidaritat limitada que no posi fre a la capacitat de creixement de Catalunya.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats