POLÍTICA
Política 04/11/2013

El PP carrega contra els "pressupostos de l'estelada" sense haver-los vist

Deplora uns comptes que veu un "retorn a les polítiques del tripartit". Alerta que a Unió es comencen adonar mostres que no s'acaten les ordres de Duran, a qui avisa que si hi ha pregunta i data "estarà invalidat també per dialogar"

M. Colomer
2 min

Barcelona"Són els pressupostos de l'estelada, del retorn a la política pressupostària del tripartit i del desgovern". Així ha definit aquest dilluns la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, els comptes que presentarà aquest dimarts el Govern. Per cert, els ha definit, segons ha admès ella mateixa, sense saber-ne més contingut que el que ha sortit publicat als mitjans. "Ho veurem demà", s'ha limitat a respondre en ser preguntada sobre quins elements dels pressupostos li fan pensar que són, com ha dit ella, els de "l'estelada".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camacho ha exigit a Mas que abandoni l'aposta per la consulta d'autodeterminació i se centri en la sortida de la crisi. Ha elogiat l'aposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida pel "procés de diàleg" amb el govern espanyol. Però a la vegada ha deplorat el debat sobre la pregunta de la consulta "il·legal". Per això ha avisat que els "límits" del diàleg –"diàleg per aturar el procés d'independència", ha afegit– són la Constitució i les lleis que impedeixen la consulta. És més, després d'apel·lar a "l'esperit de la Transició", ha avisat que si CiU participa en un acord per a la data i la pregunta de la consulta, farà inviable qualsevol diàleg amb el govern espanyol. El xoc de trens, a la cantonada. "El que no pot ser és Duran parlant de diàleg mentre Ortega se'n va al Quebec a aprendre de consultes i Mas insisteix en la indepenèdncia", ha etzibat.

Un moment "transcendent"

Camacho no ha negat que el seu discurs conflueix amb l'argumentari del PP que aposta per mirar de fer descarrilar el procés d'emancipació nacional tot donant joc a Duran i Lleida per aprofundir en la fractura interna entre CDC i Unió. Però amb un matís. Camacho ha alertat que comença a tenir la sensació "que la fractura és dins Unió", perquè "alguns [d'Unió] són més pròxims a l'alcalde independentista de Vic que al senyor Duran". "No sé si la senyora Ortega o tothom a Unió segueixen el que diu Duran", ha etzibat. I encara ha anat més enllà: Si hi ha pregunta i data "Duran també quedarà invalidat per dialogar". Avís a navegants.

stats