NOU GOVERN
Política 17/12/2010

El PP votarà "probablement" en contra de la investidura de Mas en primera volta

Alicia Sánchez-Camacho exigeix a Artur Mas abandonar els "postulats sobiranistes i independentistes". Els populars demanen modificar el reglament perquè Ciutadans i Solidaritat Catalana tinguin representació parlamentària ponderada

Sara González
1 min

BarcelonaLa líder del PP, Alicia Sáncez-Camacho, ha assegurat, després de reunir-se amb la nova presidenta del Par4lament, Núria de Gispert, que "és probable" que el seu partit voti en contra de la investidura d'Artur Mas en la primera volta. La dirigent popular assegura que el programa electoral de CiU està molt lluny del del PP perquè inclou "molts punts de caràcter sobiranista i independentista". En tot cas, Sánchez-Camacho ha afirmat que el seu partit acabarà de decidir el seu vot durant el debat d'investidura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cal que Artur Mas deixi de banda els postulats sobiranistes i independentistes i presenti un pla de govern que tingui com a prioritat sortir de la crisi", ha dit Sánchez-Camacho. El PP també donarà prioritat a l'eliminació de les multes lingüístiques i l'elaboració d'una nova llei d'educació que "garanteixi el bilingüisme".

En quant a la nova ubicació del PP al centre de l'hemicicle, Sánchez-Camacho assegura que és la que li correspon "com a tercera força del Parlament de Catalunya".

La presidenta del PP també ha explicat que ha traslladat a De Gispert una petició per modificar el reglament del Parlament de Catalunya perquè els dos partits del grup mixt, Solidaritat Catalana i Ciutadans, "puguin tenir una representació parlamentària equilibrada i ponderada", tal i com es fa al Congrés dels Diputats.

La dirigent popular també ha demanat a la presidenta del Parlament un pla d'austeritat de la gestió de la Cambraper "donar exemple" davant el context de crisi que pateixen els ciutadans.

De Gispert està ara reunida amb el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal.

stats