Política 13/12/2017

El PP s'oposa que Puigdemont pugui ser investit: "No pagar pels delictes és el que volen tots els delinqüents"

Rivera acusa el cap de llista de JxCat de corrupció per malversació de fons i li nega l'indult

Ot Serra
2 min
El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridL'opinió de Carles Puigdemont que és "incompatible" sortir escollit president de la Generalitat i ser a la presó no és compartida pel PP i Ciutadans. Preguntat per la voluntat de Puigdemont de ser investit encara que sobre ell plani una ordre de cerca i captura, Hernando ha asseverat que "no pagar pels delictes és el que demanen tots els delinqüents", però ha instat el cap de llista de Junts per Catalunya a assumir les "conseqüències" dels seus actes, cosa que es pot traduir en una detenció immediata tan bon punt posi els peus a Catalunya. A més, Hernando ha defensat que la sentència judicial de la causa per rebel·lió per la qual se l'investiga ha de ser "adequada a l'extorsió que va cometre". En la mateixa línia, el líder de Ciutadans a la cambra baixa, Albert Rivera, ha asseverat que no vol que gent "imputada per corrupció i sedició" governi a Catalunya i que, per tant, no afavorirà que l'indultin. Així, Rivera ha considerat que Puigdemont ha comès malversació de fons públics i, al seu parer, aquest delicte és corrupció.

Per tot això, el líder de Cs ha defensat Inés Arrimadas com la candidata que pot oferir una solució "transversal" a Catalunya, "complint la llei". Per la seva banda, Hernando ha acusat Esquerra de "tornar a l'escenari del crim" el 21-D, després que hagi assegurat que restituirà Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d'Esquadra si accedeix a la Generalitat. "És una gran perversió", ha opinat Hernando.

Al seu torn, el diputat del PDECat Ferran Bel ha assenyalat que és "raonable" que Trapero torni al seu antic càrrec si així ho decideix el nou Govern que es configuri després del 21-D. Bel ha aprofitat també per negar que Puigdemont hagi demanat que se l'eximeixi dels delictes que presumptament ha comès al capdavant de la Generalitat si és escollit president, però ha considerat que si és el candidat més votat, "el plantejament polític del govern espanyol ha de ser molt diferent".

stats