VAGA DE CONTROLADORS
Política 05/12/2010

El PP recolzarà el govern de Zapatero però li demana que aclareixi la gestió de la crisi dels aeroports

El portaveu socialista al Congrés, José Antonio Alonso, acusa els populars d'"electoralisme" i "partidisme" en l'afer dels controladors

Redacció
1 min

BarcelonaEl Partit Popular (PP) està disposat a oferir tot el seu suport al govern estatal per solucionar el caos aeri i remuntar les dificultats que se'n derivin, així com en la imatge que ha donat Espanya al món, però no deixarà d'exigir a l'executiu que aclareixi les seves negociacions amb els controladors dels darrers dies, mesos i anys. Així ho ha expressat la portaveu dels populars al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, per qui la compareixença de Zapatero del proper dijous a la cambra baixa no és una iniciativa seva, sinó un requeriment "constitucional i parlamentari que ha de complir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat això, Sáenz de Santamaría ha deixat clar que per al seu partit la responsabilitat dels fets del cap de setmana, que han deixat 4.000 vols cancel·lats i més de 600.000 persones afectades, és dels controladors. Ha exigit que s'apliqui tot el pes de la llei a aquest col·lectiu, "amb totes les conseqüències". El que han fet, ha assegurat la portaveu dels populars, "no és admissible en democràcia".

Ja ha replicat el portaveu del PSOE al Congrés, José Antonio Alonso, que ha demanat al PP que es deixi “d'electoralismes i partidismes” i abandoni una actitud que ha considerat de curt termini davant el “xantatge” dels controladors.

stats