Política 26/05/2016

El PP recorre la fiança d'1,2 milions que li va imposar el jutge pel cas Bárcenas

Andrea Levy havia assegurat dilluns que el partit pagaria abans del termini de 10 dies que els donava De la Mata

Efe
1 min
El jutge imposa al PP una fiança d’1,2 milions pel cas Bárcenas

BarcelonaCanvi d'estratègia del PP amb el cas Bárcenas. Després que dilluns la vicescretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, afirmés que el partit pagaria la fiança d'1,2 milions d'euros que li reclamava el jutge de l'Audiència Nacional pel cas Bárcenas, la formació conservadora ha decidit aquest dijous recórrer la decisió del magistrat José de la Mata, ha informat Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars al·leguen que el jutge els reclama la totalitat de la fiança que havia fixat fa un any com a responsable civil subsidiari sense tenir en compte les quantitats o béns ja depositats pels responsables civils directes -els extresorers del partit Luis Bárcenas, Álvaro Lapuerta i Cristóbal Páez, i el despatx d'arquitectes Unifica.

Ja dilluns, després de les declaracions de Levy, el partit va fer públic un comunicat on subratllava la seva "estranyesa" pel fet que el partit hagués d'abonar en un termini de 10 dies la fiança sense que s'hagués demostrat la insolvència dels acusats directes

En concret, el magistrat sol·licita al partit 220.000 euros corresponents a l'impost de societats pels donatius irregulars d'1 milió d'euros presumptament rebuts, una xifra a la qual suma 1,05 milions d'euros que els populars haurien ajudat a defraudar al despatx d'arquitectes Unifica pagant amb diner negre la reforma de la seu del PP de Madrid. Tot plegat, una fiança d'1,2 milions.

stats