La JEC rebutja el recurs del PP per tenir l'últim torn del debat

Els populars consideraven que s'ha de repartir per la representació parlamentària i no per concurs

La Junta Electoral Central (JEC) ha rebutjat aquesta tarda el recurs presentat pel PP en què demanava tenir l'últim torn de paraula en el debat d'aquesta nit a RTVE, que tindrà Ciutadans (el primer serà del PSOE) després que s'hagi celebrat un concurs per repartir-los. La JEC desestima el recurs perquè la fórmula entra "dins de l'àmbit de l'autonomia del mitjà" i considera que "no resulta arbitrària ni de forma global contrària al principi de proporcionalitat", segons recull la sentència. 

Els populars sí que consideren, segons va explicar al matí el secretari general del partit, Teodoro García Egea, que els torns, en una televisió pública, s'haurien de repartir en funció de la representació parlamentària de cada partit, tal com s'ha fet en altres debats. 

La JEC valorarà el recurs en la reunió que té a les 16.30 h, juntament amb altres recursos presentats pels partits independentistes, que han demanat poder fer mítings des de la presó. El debat de RTVE se celebrarà després de diversos polèmics canvis de parer de Sánchez i del fet que els treballadors de la televisió pública hagin expressat la seva disconformitat amb els canvis de la direcció.

"Pedro Sánchez té un problema amb el compliment de les normes, i ha intentat canviar dues vegades el debat per no anar dues vegades a sentir coses que no li agraden", ha dit García Egea, que ha recordat que en els debats autonòmics s'han seguit aquestes mateixes normes. 

Més continguts de