Política 15/01/2019

El PP reobre el debat sobre la llei electoral catalana

El diputat Santi Rodríguez etziba a Torra que el "ressò dels seus viatges cada cop és més insignificant"

Anna Mascaró
2 min
El diputat del PP al Parlament Santi Rodríguez, en la roda de premsa d'aquest dimarts

BarcelonaEl PP vol reobrir el debat sobre la llei electoral catalana. "És un debat clàssic, però important i imprescindible", ha assegurat el diputat Santi Rodríguez, que ha recordat que Catalunya no disposa d'una llei electoral pròpia. La proposta dels conservadors, ha dit, és de "mínims": "Estem disposats a parlar amb la resta de grups parlamentaris sobre les múltiples variants que se'n poden desprendre".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els conservadors han presentat una proposició de llei segons la qual el sistema mantindria les quatre circumscripcions i el nombre d'escons assignats a cada una, però els populars proposen que se sumin els escons de totes quatre províncies catalanes abans del repartiment d'escons, ja que així seria "més proporcional". "En comptes d’assignar els escons a partir del recompte a les circumscripcions proposem una agrupació per determinar el nombre d’escons de cada candidatura", per tant, amb una circumscripció única. "Un sistema que mantindria més proporcionalitat del vot", ha defensat Rodríguez, però que "també sobrerepresenta" els territoris més petits.

En roda de premsa, Rodríguez també ha llançat un dard contra el president, Quim Torra, pel seu viatge als EUA: "Tot i que ells pretenen la internacionalització, em fa la impressió que el ressò dels viatges del senyor Torra cada cop és més insignificant i menys rellevant", ha dit. La prova més evident d'això, ha assegurat, "són els mitjans que seguien la seva compareixença de premsa: només els públics de la Generalitat".

Les lleis sobre la CCMA, en el pròxim ple

El nou període de sessions al Parlament del 2019 ha arrencat aquest dimarts amb una reunió de la mesa i la junta de portaveus, en què han decidit els temes a tractar en el ple dels dies 23 i 24 de gener. Els grups han acordat la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, a l'hemicicle, per respondre sobre serveis públics i funcionaris, fruit de dues iniciatives del PSC i Ciutadans aprovades a l'últim ple. El president disposarà de temps lliure per contestar, mentre que cada grup comptarà amb 15 minuts d'intervenció. També en el pròxim ple tindrà lloc la tramitació de les lleis sobre la CCMA.

Una és la proposició de llei aprovada per unanimitat per reformar la governança de la CCMA i el CAC. D'altra banda, es debatrà la convalidació del decret sobre les places dels Mossos d'Esquadra i la llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès.

stats