Política 10/04/2018

El PP demana que s'apliqui als CDR els càstigs de la 'kale borroka' i s'actuï "sense contemplacions"

"Si una part d'Europa es converteix en un santuari de colpistes, donem la raó als que no creuen en Europa"

Dani Sánchez Ugart
1 min
El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando. EFE

MadridEl portaveu del PP al Congrés de Diputats, Rafael Hernando, ha alertat aquest dimarts que "si una part d'Europa es converteix en un refugi per a delinqüents colpistes estarem donant la raó als que no creuen en Europa", en relació a l'alliberament de Puigdemont per part de l'Audiència de Schleswig-Holstein, que va descartar el delicte de rebel·lió. Hernando s'afegeix així a una llarga llista de dirigents populars que han posat en dubte en els últims dies la integració europea i han carregat contra la judicatura alemanya. El polític ha "demanat" als jutges alemanys que "respectin" els jutges espanyols i les seves decisions perquè, ha dit, són ells els que han de jutjar els "colpistes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'acusació de terrorisme i rebel·lió a membres dels Comitès de Defensa de la República, Hernando ha dit que li "sembla bé que l'estat de dret estigui responent" a través dels cossos policials "contra gent que pretén violentar la llei", i ha afegit: "Que se'ls apliquin les normes de la 'kale borroka' em sembla molt adequat, perquè estan generant por entre la població". El diputat popular ha demanat als cossos i forces de seguretat de l'Estat "que actuïn sense contemplacions" i "que la justícia faci la seva feina".

També el líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'ha "alegrat" de l'actuació policial contra els "comandos separatistes" i ha avisat que "la democràcia espanyola no permetrà que uns pocs condicionin la vida de molts". A més, ha afegit que "és important que l'estat de dret segueixi vigent a Catalunya".

stats