Política 22/05/2018

El PP suspendrà de militància Zaplana per la seva detenció

El número tres del PP, Fernando Martínez-Maillo, considera la decisió "dràstica i difícil"

Dani Sánchez Ugart
1 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, durant l'escorcoll del seu xalet a Benidorm

MadridEl PP ha anunciat aquest dimarts que suspendrà de militància l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, que ha sigut detingut per la Guàrdia Civil en una operació contra el blanqueig de capitals i per suborn. El número tres del PP, Fernando Martínez-Maillo, ho ha anunciat als passadissos del Congrés, i ha considerat la decisió "dràstica i difícil", que ha sigut presa a instàncies del PP de València.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ningú és detingut per casualitat", ha dit Maillo, que ha considerat la detenció "un fet greu" però no per al PP, sinó "per a les persones" detingudes, que són les que "han de donar explicacions". El partit suspendrà de militància els altres afiliats que puguin ser detinguts en una operació que encara està oberta per la Guàrdia Civil, segons ha anunciat el mateix Maillo.

El diputat del PP i expresident del Congrés Jesús Posada també s'ha referit a la detenció del seu "amic" Zaplana, amb qui va compartir feina a la cambra baixa espanyola i ha declarat estar "profundament sorprès". "Ho sento molt", ha reblat Posada.

stats