Publicitat
Publicitat

El PP tornaria a guanyar les eleccions a Espanya, però a molt poca distància de Podem

Un sondeig de Gesop per 'El Periódico' dóna 115-118 diputats al PP, mentre que Podem n'obtindria 101-104. El PSOE quedaria tercer, amb 77-78

Un sondeig de Gesop que publica 'El Periódico' confirma la fi del bipartidisme a Espanya, un brusc final motivat per la fulgurant irrupció de Podem. El sondeig apunta que el partit de Rajoy tornaria a guanyar les eleccions espanyoles, però amb una molt substancial pèrdua d'escons: passaria de la seva molt àmplia majoria absoluta actual (186) a només 115-118 diputats. Igualment dramàtica seria la davallada socialista, que de 110 diputats es quedaria amb 77-78, obtenint una històrica tercera posició al Congrés. El motiu: l'èxit electoral de Podem, que en la seva primera cita electoral espanyola obtindria un centenar de diputats (101-104), molt aprop dels populars.

Pel que fa als partits catalans, l'enquesta dóna a CiU entre 9 i 10 diputats, una davallada que beneficiaria ERC, que en passaria a tenir 8-9. Ciutadans s'estrenaria al Congrés amb 3-5 diputats, mentre que el grup IU-ICV tindria 2-4.

 

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT