Política 08/04/2012

El PP demana “tranquil·litat” i assegura ara que no hi haurà retallades a la sanitat pública, sinó ajust de despeses innecessàries

El responsable de Sanitat del PP, José Ignacio Echániz, diu que només es faran "ajustos" en les despeses "improductives i innecessàries"

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl responsable de Sanitat i Afers Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha llançat aquest diumenge un missatge de "tranquil·litat per als ciutadans" i ha assegurat que "no" hi haurà retallades en la sanitat pública, sinó "ajustos" en les despeses "improductives i innecessàries". Aquestes declaracions arriben l'endemà que el mateix Echániz assegurés que el sistema sanitari està en "situació de risc vital greu" per culpa de la gestió del govern socialista, i digués en to metafòric que que hauria de "passar un bon temps a l'UCI per poder estar en ple estat de salut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Echániz ha llançat aquest missatge en una roda de premsa aquest diumenge, amb l'objectiu d'apaivagar les reaccions dels partits de l'oposició, que després de les declaracions del ministre d'Economia, Luis de Guindos, anunciant noves reformes en sanitat i educació, van llançar els seus pronòstics de retallada en sanitat o implantació de mesures com el copagament sanitari.

No obstant això, Echániz ha subratllat que actualment hi ha un "problema profund" per finançar la sanitat que ha atribuït al deute amb els proveïdors –de més de 15.000 milions d'euros– que va deixar el PSOE.

Per preservar el sistema sanitari, que ha definit com la "joia de la corona envejada per molts països", cal fer ajustaments en el pressupost i eliminar "despeses improductives i innecessàries", sobretot en aquest moment de crisi econòmica, ha subratllat Echániz.

El responsable de Sanitat del PP ha posat d'exemple les duplicitats que hi ha en l'àmbit sanitari i també "determinades qüestions" que fins ara es pagaven i que, "en un moment de crisi", cal deixar de finançar "temporalment" fins que el país torni a tenir capacitat financera per fer-ho.

Ha evitat, d'altra banda, aclarir si l'executiu espanyol té intenció d'implantar el copagament en el sistema sanitari, i ha assenyalat que aquest és un tema que s'ha de discutir amb les comunitats autònomes.

stats