El PP vol saber qui va filtrar la identitat dels nens de la família de Balaguer contrària a la immersió

La diputada Marisa Xandri demana obrir un expedient informatiu i denuncia "assetjament" contra la família

La diputada del Grup Parlamentari Popular, Marisa Xandri, ha presentat una proposta de resolució al Parlament instant el Govern a obrir un expedient informatiu per "esclarir" qui va filtrar la identitat dels menors d 'una família de Balaguer (Noguera) que havia demanat més classes en castellà a l'escola Gaspar de Portolà.
Els populars han assegurat que la família, que havia aconseguit el setembre del 2015 una sentència favorable del TSJC per cursar un 25% d'assignatures en castellà, va  denunciar haver rebut pressions i assetjament a través de les xarxes socials" després de filtrar-se la identitat dels infants". Per aquest motiu, "van haver de canviar els menors de centre educatiu".
El PPC ha defensat en la seva proposta que " les administracions tenen l'obligació de protegir l'infant contra totes les formes de violència física o mental", i ha d emanat "donar les instruccions necessàries perquè en el futur no es produeixin situacions similars que impedeixin clarament els principis de pluralisme, inclusió i cohesió social".
 
També ha exigit al departament d'Ensenyament "donar compliment a les sentències del TSJC", i ha recordat que "es tracta de la segona família que abandona l'escola després d'haver aconseguit una sentència del TSJC que obliga els centres a ampliar el nombre d'hores lectives en castellà".

Més continguts de