Política 15/09/2016

El PPC suspèn de militància dos anys el regidor de Palafolls que va enviar Colau a "fregar"

Óscar Berman vincula la decisió dels populars a les seves intencions de presentar-se per dirigir el partit en el proper congrés regional

Acn
2 min
El regidor del PP a Palafolls, Óscar Bermán

BarcelonaEl Partit Popular de Catalunya ha suspès de militància durant dos anys el regidor del partit a l'Ajuntament de Palafolls, Óscar Berman, com a resultat de l'expedient disciplinari que la formació li va obrir després que al mes de març digués que "en una societat seriosa, Ada Colau –alcaldessa de Barcelona– estaria fregant".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del PPC han confirmat aquesta expulsió temporal que arriba al regidor després de 25 anys de militància, i justifiquen la decisió perquè asseguren que Berman ha incomplert dos articles del reglament intern amb les seves paraules i que suposen "una infracció greu". A més, els populars consideren que s'han fet "manifestacions públiques als mitjans de comunicació que suposen descrèdit, menyspreu o desqualificació de qualsevol afiliat al Partit”.

Després de rebre la notificació de l'expulsió temporal del partit, el regidor ha fet declaracions a Ràdio Palafolls i ha vinculat la decisió a les seves intencions de disputar el lideratge del PPC a Xavier García Albiol i Alícia Sánchez-Camacho en el proper congrés dels populars catalans. “La setmana passada se'm va notificar, però jo en cap moment he signat una carta d'expulsió. En la carta que jo tinc no posa que se m'expulsi del partit”, ha afirmat. Malgrat això, des del PPC afirmen que desconeixien les intencions del regidor i recorden que la primera notícia sobre la qüestió la van rebre el dia 14 de setembre, i el burofax amb la notificació de suspensió se li va enviar el dia 9.

A més, el regidor afirmava que la sanció va vinculada al fet que doni explicacions abans de dues setmanes "sobre temes de corrupció, sobre el tema d'Ada Colau i sobre altres temes”. “Quan la gent vegi el que està fent el Partit Popular de Catalunya sabrà que això és una cacicada contra la meva persona per anunciar que em presento per dirigir el partit”, conclou el regidor de Palafolls.

stats