El PPC qualifica la crida de Junqueras a la desobediència de "gest propi d'una dictadura"

El portaveu dels populars al Parlament, Enric Millo, reitera que el president del Govern, Artur Mas, també hauria de comparèixer a la comissió d'investigació de Jordi Pujol 

Enric Millo, portaveu del PPC al Parlament, s'ha referit a la junta de portaveus d'aquest dimarts i ha criticat el canvi d’ERC respecte la data de la comissió d'investigació a l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per la seva confessió de frau fiscal i sobre una suposada trama de corrupció perpretada pel govern de CiU en aquell temps: "El PPC, davant l’alarma social que han creat aquestes informacions, ha plantejat al Ple del Parlament les dates del 15,18 o 19 de setembre, que era perfectament realitzable. La sorpresa, segons Millo, ha saltat quan tothom ha estat d’acord en aquestes dates excepte CiU i ERC, que amb aquesta actitut "deixa clar que s'ha decantat per tapar la corrupció per tal de salvar el procés".

 

Sobre la crida que ha fet el president d'ERC, Oriol Junqueras, a la desobediència de la legalitat democracia vigent, el portaveu dels populars catalans ha carregat durament contra el republicà: "Proposar no acatar al màxim tribunal d'un estat és una afirmació greu", i li ha recordat que "no hi ha democràcia sense lleis". Millo també ha afirmat que la crida de Junqueras és un gest "propi d'una dictadura", i ha afegit: "Junqueras ha encès el foc d’una metxa perillosa que no podrà apagar, i ell i només ellserà el responsable de les conseqüències que se’n derivin".

 

Millo també ha carregat contra el conceller Francesc Homs, al qui ha acusat de mentir i de tenir la "poca vergonya" de no recordar que va ser el PPC qui per dues vegades va demanar una investigació sobre espionatge i que van ser CiU i ERC qui van vetar la celebració de qualsevol comissió. "Si no l'haguessin rebutjat, tothom hauria comparegut. No només la persona a la qual estan fent una caceraindecent", referint-se a la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Millo ha assegurat que el president de la Generalitat, Artur Mas, també hauria de comparèixer a la comissió d'investigació i donar explicacions, al mateix temps que ha acusat a ERC de ser "cómplice" de totes les "evasives" de CiU d'aclarir aquest assumpte.

 

D'altra banda, Millo ha volgut manifestar el seu reconeixement a "l’honestedat" de l’escrit del Síndic del Col·legi de periodistes de Catalunya, on s'alerta d'"una descarada propaganda de la V organitzada per l'ANC per part d'alguns mitjans de comunicació públics". 

 

El portaveu del PPC al Parlament també ha denunciat la imputació en les darreres hores de dos dirigents del Govern acusats d’espionatge. "De confirmar-se aquesta informació -ha assegurat- aquesta suposaria un altre cas molt greu d'espionatge a Catalunya", i ha instat al conseller Felip Puig, pressumpta víctima d'aquests, de donar el seu parer sobre l'assumpte.

 

Per últim, preguntat per la polèmica respecte a la cancel·lació de la presentació del llibre de Sánchez Piñol, Victus, el portaveu popular ha reconegut no entendre la justificació del veto a l'obra de l'escriptor català.

Més continguts de