Política 07/10/2011

El PP imposarà uns mínims en educació i sanitat, iguals a totes les autonomies

El programa dels populars recollirà una reforma laboral pensada per satisfer les demandes empresarials

Joan Rusiñol
1 min

MadridSi el PP guanya les eleccions espanyoles del 20 de novembre, imposarà un paquet de serveis socials mínims que siguin iguals a totes les autonomies. Tot i que competències com la sanitat o l'educació són autonòmiques, la formació de Mariano Rajoy regularà per llei un catàleg idèntic arreu de l'Estat espanyol. Ho ha anunciat avui el responsable de política autonòmica dels conservadors, Juan Manuel Moreno.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesura s'emmarca en un pla, que els populars consideren prioritari, per "posar fi a les duplicitats". Per això, han anunciat un "gran pacte territorial" per acabar amb una suposada complexitat administrativa. Tot i que esquiven la paraula recentralització, l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, ha recordat que l'any 1978 hi havia 50.000 pàgines als butlletins oficials de l'Estat i que, l'any passat, van ser 800.000. Tant ell com la líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, han coincidit a l'hora de demanar que s'acabi amb les "estructures parasitàries" de l'administració que, a parer dels conservadors, acaben posant pals a les rodes al món empresarial.

Camacho també ha anunciat que el programa electoral del PP recollirà una reforma laboral amb tres eixos per ajudar l'empresariat: la possibilitat d'escollir entre conveni territorial o sectorial en funció dels interessos de qui contracta, prioritzar el conveni d'empresa i buscar més flexibilitat interna.

stats