Política 06/08/2013

El PSC veu "molt greu" la pròrroga dels comptes i acusa Mas "d'amagar els pressupostos al Parlament i als ciutadans"

El líder del PSC, Pere Navarro, alerta que amb la decisió del Govern no es podran "canviar les prioritats" que van pactar CiU i PPC

Acn
2 min
El que proposa Navarro és tornar a la casella de sortida i ara, tenint en compte com ha canviat la mentalitat general del catalanisme, això resulta una broma.

Barcelona"Molt negatiu". Així considera el primer secretari del PSC, Pere Navarro, el fet que el Govern hagi decidit prorrogar els pressupostos. El socialista ha qualificat de "molt greu" la mesura anunciada pel president de la Generalitat, Artur Mas, i ha acusat el cap de l'executiu català d'estar "amagant els pressupostos al Parlament i als ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Navarro, amb una pròrroga com la que s'ha anunciat resulta impossible "canviar les prioritats" que van marcar CiU i PPC "en pactar els comptes de l'any passat" i ha denunciat que "s'ha perdut un any" per la "mala política" de Mas.

El PSC ni entén ni accepta com a bona la pròrroga anunciada aquest dimarts pel president, després que així ho acordés el consell executiu dies després que el govern espanyol fixés en l'1,58% del PIB el límit de dèficit per a Catalunya en aquest 2013. "És gravíssim", ha dit Navarro, i ha afegit que "una setmana després de presentar una proposta de transparència, el que fa Artur Mas és amagar els pressupostos al Parlament i als ciutadans de Catalunya".

En aquest sentit, el líder del PSC ha demanat al Govern "que no menteixi" ni vengui la seva decisió com "una qüestió de coratge i enfrontament amb Espanya". "Que diguin que no volen afrontar un debat amb la transparència que cal", ha sentenciat el socialista.

Per Pere Navarro, treballar amb uns comptes prorrogats fins a acabar el 2013 implica "que no poden canviar les prioritats d'aquells pressupostos que van aprovar amb els vots de CiU i PPC, i avui hi ha més necessitats socials i per crear ocupació". "En canvi, continuem amb les mateixes retallades però fetes de manera amagada als ciutadans", ha afegit.

Per últim, el primer secretari del PSC s'ha felicitat perquè el Govern hagi decidit "ara" aplicar polítiques de creixement d'ingressos de cara al 2014. Però Pere Navarro considera que "hem perdut un any" per no haver fet una "política d'ingressos adequada" i per una "mala gestió" en aquest camp. Com a exemple, el socialista ha parlat de l'impost de successions. "Podríem haver aprovat reinstaurar-lo i aplicar-lo des del gener", ha retret.

stats