Publicitat
Publicitat

El govern espanyol "rebutja" el setge al Parlament

A Madrid, el PSOE i el PP condemnen les agressions i els insults als diputats catalans

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, ha "rebutjat" en nom del govern espanyol els incidents d'aquest matí al Parlament de Catalunya. Al Congrés dels diputats, ha recordat als manifestants de Barcelona que "no hi ha un contramodel al de la democràcia" que, en tot cas, es pot "perfeccionar". Per això ha censurat les agressions i els insults als parlamentaris catalans. A recordat "a aquests 2.000 [manifestants] que a Catalunya van votar 3.200.000 persones" a les eleccions al Parlament de Catalunya, que van elegir democràticament els seus representants a les institucions.

Des del PP, el secretari general del grup parlamentari, José Luis Ayllón, ha dit que la comprensió amb els arguments de la ciutadania que està indignada amb la classe política "no pot portar a evitar" la feina dels diputats "legítimament elegits a les urnes".

El president del Congrés, el socialista José Bono, ha assegurat que les imatges de Barcelona no tenen res a veure amb les persones "bondadoses" que van començar a acampar a la Puerta del Sol de Madrid i ha reclamat a la policia que "exerceixi la força" contra els manifestants perquè és compleixi "l'únic imperi possible, que és el de la llei". Bono a recordat que vetar l'accés dels parlamentaris a l'hemicicle és "un delicte".

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT