CONGRÉS DEL PSC
Política 01/08/2011

El PSC ajorna el congrés fins al desembre per les eleccions espanyoles

També demana que no s'aprovin les conclusions de la comissió parlamentària del concert econòmic fins després del 20-N perquè no siguin "munició electoral"

S. González
1 min

BarcelonaL'executiva del PSC ha decidit ajornar el congrés que tenia previst per a finals d'octubre als dies 16, 17 i 18 de desembre, per evitar que el debat intern es vegi interferit per les eleccions espanyoles. El viceprimer secretari del partit, Miquel Iceta, ha admès que algunes veus de l'executiva han plantejat avançar el congrés, en lloc d'endarrerir-lo, però finalment s'ha determinat que fer-ho seria "lesiu per al debat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta, que ha precisat que no es modificarà el reglament del congrés, ha anunciat que la comissió executiva es reunirà el 29 d'agost i obrirà el termini de primàries a candidat a les eleccions al congrés. Tot i això, no s'espera que la ministra de Defensa, Carme Chacón, tingui rival, amb la qual cosa seria proclamada al consell nacional del 17 de setembre.

La possibilitat de tenir un grup parlamentari propi a Madrid és una proposta que el PSC plantejaria, si així es decideix, al programa electoral, que es preveu que sigui aprovat el 8 d'octubre.

D'altra banda, i també a causa la proximitat del 20-N amb la finalització del treball de la comissió parlamentària sobre el concert econòmic, el PSC plantejarà a la resta de grups desplaçar el final del treball de la comissió per evitar que sigui utilitzat com a "munició electoral", de manera que les conclusions no s'aprovin abans del 31 d'octubre, tal com estava previst, sinó després de les eleccions del 20-N. Tal com va avançar l'ARA, el PSC té fins ara, en les sessions a porta tancada, una actitud en principi favorable a singulartizar Catalunya pel que fal al finançament, tal com pretén el pacte fiscal d'Artur Mas.

stats