DRET A DECIDIR
Política 02/10/2013

El PSC demana poder votar en contra que Otegi assessori sobre dret a decidir al Parlament

Núria de Gispert replica que en una reunió prèvia a la comissió es va decidir que es podria demanar assessorament per escrit als experts que no generessin consens per ser convidats a assistir-hi

Acn/ara
2 min

BarcelonaEl PSC està molest per la participació que podria tenir l'històric líder abertzale Arnaldo Otegi en la comissió parlamentària pel dret a decidir. És per això que els socialistes han decidit aquest dimecres remetre un escrit a la presidència de la comissió per remarcar que en la passada sessió no es va "votar" ni "aprovar" que els noms que es van retirar del llistat de compareixents proposats pels grups participessin del pla de treball aportant les seves opinions per escrit. En aquest sentit, el PSC reclama poder "debatre i votar" si es vol fer això i, en cas que els grups ho vulguin, votar també el llistat de noms, per poder oposar-se així a la participació d'Otegi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, el grup socialista reclama en el seu escrit "que dins de l'ordre del dia de la propera sessió de la comissió es reservi un punt per tal d'avaluar la idoneïtat de sol·licitar aportacions externes per escrit", i que, en cas que "la majoria hi sigui favorable", es pugui "debatre i votar les propostes que cada grup cregui o no pertinents". Sense esmentar Otegi a l'escrit, el PSC pretén amb això intentar vetar la seva aportació o, si més no, deixar clar que els socialistes s'hi oposen.

En l'escrit el PSC també lamenta que "s'ha donat a entendre a l'opinió pública que la comissió havia aprovat un pla de treball que incloïa la sol·licitud d'informes o aportacions per escrit, que serien incorporades als treballs de la comissió, agregant-los a les seccions previstes de debats i de compareixences". I de la mateixa manera, argumenta que "l'acord general entre els grups sobre el pla de treball al qual es va arribar no preveia les aportacions escrites i que, per tant, aquestes no van ser ni debatudes ni votades".

De Gispert es reafirma en l'acord pres

Davant d'això, la presidenta del Parlament i de la comissió d'estudi del dret a decidir, Núria de Gispert, ha reiterat en un comunicat que en la sessió de dimarts la comissió va acordar sol·licitar la compareixença dels quinze experts proposats conjuntament pels grups parlamentaris que en formen part.

Així mateix, a la reunió prèvia a la comissió que van mantenir els grups es va acordar que en el cas d'aquelles persones proposades i que no es van incorporar a la llista conjunta, el grup proposant pugui demanar, si ho creu convenient, que aquestes persones aportin per escrit el seu parer sobre l'objecte d'estudi de la comissió i que aquest document es pugui distribuir als membres de la comissió. Aquest seria el cas d'Otegi, que era una de les propostes de la CUP, tot i que la va retirar en tenir només el suport garantit d'ERC. Tot i això, el seu diputat Quim Arrufat va avançar la voluntat de demanar per escrit la seva opinió sobre la qüestió.

stats