EL PAPER DE L'OPOSICIÓ
Política 04/03/2011

El PSC avisa Mas que Duran resta autoritat i empetiteix el Govern

Joaquim Nadal critica l'assistència del líder d'Unió a la reunió de treball d'Artur Mas i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso

Efe
1 min

BarcelonaEl PSC ha advertit avui al president català, Artur Mas, que el rol que ha assumit Josep Antoni Duran i Lleida d'"home fort del Govern" sense pertànyer-hi "resta autoritat" a l'executiu català i "empetiteix" els consellers i la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega. En roda de premsa, el president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha criticat la "sistemàtica confusió entre partit, país i Govern" que creu que practica l'executiu que presideix Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta forma, el PSC s'ha referit a la reunió de treball que ahir van mantenir el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, i Artur Mas a Brussel·les i a la qual també va assistir Duran i Lleida, malgrat que no forma part del Govern. D'altra banda, Nadal ha criticat Mas per parlar de política catalana des de Brussel·les, i ha apuntat: "Els viatges a l'exterior per a consum interior són una moda de Pujol que no hauria de tornar. Potser eren útils en els vuitanta, però no són útils en la primera dècada del segle XXI".

Respecte a la comissió d'estudi sobre el concert econòmic que ERC vol crear al Parlament català, ha afirmat que el PSC només acceptaria crear-la si en aquest fòrum s'aborden també els resultats de l'actual model de finançament. Nadal ha evitat referir-se a la crisi entre Joan Laporta i Solidaritat Catalana per la Independència, encara que ha donat per fet que Laporta sortirà del subgrup de Solidaritat, fins ara format per quatre diputats.

stats