POLÍTICA
Política 29/12/2011

El PSC ofereix a Artur Mas un acord de governabilitat

Pere Navarro assegura que a la nova etapa del partit el PSC ha de jugar un nou paper a la societat catalana i insta el Govern a abandonar la geometria variable

Sara González
2 min

BarcelonaDesprés del congrés de renovació, els socialistes catalans busquen recuperar la centralitat perduda. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha deixat clar que el partit "ha obert una nova etapa i un nou paper a la societat catalana" i ha presentat al president de la Generalitat, Artur Mas, un document per forjar un acord de governabilitat per a Catalunya. Després de reunir-se durant 90 minuts, ambdós partits han pactat que buscaran en els propers dies el mecanisme per vehicular la proposta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No venim a buscar vots, no estem en campanya. Venim a treballar pel país", ha assegurat Navarro, que ha subratllat que els socialistes no estan "amb la geometria variable". El document presentat pel PSC exigeix explorar nous escenaris per augmentar els ingressos, fer propostes que parlin de reactivació econòmica i polítiques de creació d'ocupació, mantenir l'estat del benestar i potenciar la cohesió territorial com a factor de cohesió social. El primer secretari ha detallat que la trobada ha anat més enllà d'un simple contacte protocolari i que ha estat una "reunió de treball".

Navarro ha explicat que l'acord proposat a Artur Mas va més enllà dels pressupostos del 2012, que seguiran negociant, i ha recordat que entre el PSC i CiU ja va haver-hi un pacte d'investidura que va ser "un bon preàmbul" però que no es va complir en la majoria de punts. Durant la reunió Mas ha posat sobre la taula el pacte fiscal i, tot i que el primer secretari ha insistit que el seu partit té una proposta de pacte fiscal federal, ambdós s'han instat a seguir parlant.

Preguntat per si és compatible la seva proposta amb que el Govern pacti amb el PP, Navarro ha assegurat que el PSC ha presentat en aquest document un model de país que no sap si els populars podran “compartir”. En tot cas, ha insistit que l'objectiu del PSC és que el Govern abandoni la idea de la geometria variable.

stats