Política 15/02/2016

El PSC veu en la consulta sobre BCN World una "maniobra de confusió" per "ocultar" desavinences a JxSí

Diputats socialistes han demanat al Govern que impulsi el projecte, tal com van acordar CiU i PSC fa dos anys. El grup municipal de Tarragona i el govern municipal de Salou defensen que la consulta s'hauria de circumscriure a les comarques tarragonines

Ara
2 min
Els diputats del PSC per Tarragona en roda de premsa a la seu del partit / Roger Segura (ACN)

BarcelonaLa consulta sobre BCN World és una "maniobra de confusió" per "ocultar" les desavinences que genera el projecte a JxSí. Amb aquesta contundència els diputats tarragonins del PSC Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra han acusat el Govern, a qui retreuen haver proposat una consulta "innecessària" per decidir el futur del macrocomplex hoteler i d'oci. Els socialistes han reivindicat que el projecte es va "humanitzar" fa dos anys amb l'acord subscrit entre CiU i PSC, i han demanat a l'executiu català que l'impulsi definitivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castillo ha recordat que el projecte és prioritari per la quantitat de llocs de treball que oferiria, pel retorn en inversió social –xifrat en uns 47 milions d'euros– i les estratègies de reindustrialització del territori. Un dels elements que més recel provoquen entre els detractors del projecte és el model de turisme basat en el joc, del qual Castillo ha apuntat que té un pes minoritari en el conjunt de l'oferta.

Al seu torn, Ibarra ha alertat que la presa de decisions no es pot dilatar més, perquè els inversors demanen "seguretat". I ha advertit que l’opció de compra sobre els terrenys de La Caixa per part de la Generalitat venç al mes de juny.

Una consulta innecessària i, en tot cas, només a les comarques tarragonines

La proposta de Carles Puigdemont de celebrar una consulta per determinar la implantació de BCN World ha generat polèmica dins del Govern i de JxSí –amb el posicionament d'Oriol Junqueras de fer-la extensible a tot Catalunya– i també a les poblacions més afectades pel projecte, que no la veuen necessària. Els mateixos diputats socialistes han afirmat que si s'ha de convocar, es faci amb celeritat i es limiti a les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Penedès i el Baix Camp.

A escala municipal, els partits impulsors del Centre Recreatiu Turístic (CRT) també s'han posicionat sobre la consulta. El grup del PSC a l'Ajuntament de Tarragona portarà a debat al ple d'aquest divendres una moció de suport a BCN World. La seva portaveu, Begoña Floria, ha assegurat que "preguntar a tot el país és incongruent amb el que es defensa en altres consultes", en referència al referèndum sobre la independència.

En la mateixa línia, el govern de Salou –integrat per CiU i PSC– ha presentat una moció per defensar que, en una hipotètica consulta, votin únicament els ciutadans de Salou i Vila-seca, localitats on s'instal·laria el macrocomplex. Tot i això, el govern municipal considera que "ja s’han aplicat totes les eines legals previstes que han permès el debat, la participació i el consens social i polític al voltant dels projecte, tant a nivell territorial com en l’àmbit de Catalunya”.

stats