Política 08/06/2015

El PSC de Badalona carrega contra el "caire independentista" del futur govern i amenaça de quedar-se a l'oposició

Els socialistes adverteixen que una "hipotètica renúncia" de García Albiol suposaria un canvi d'escenari

2 min
La cap de llista de Guanyem Badalona i futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, avui en una roda de premsa davant de l'Ajuntament / ACN

El PSC de Badalona està "decebut" amb el camí que han pres les negociacions amb Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA per formar govern a Badalona, segons fonts socialistes consultades per l'ACN. En aquest sentit, el PSC adverteix que "si alguna formació pretén formar un govern de caire independentista, el PSC no hi serà". Els socialistes defensen un govern "inequívocament d'esquerres" que no s'identifiqui amb l'independentisme i recorden que el seu únic compromís postelectoral era el de no fer alcalde el candidat del PP, Xavier García Albiol: "Davant el caire independentista del nou govern de Badalona, una hipotètica renúncia de García Albiol podria suposar un escenari incert", amenacen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les converses per formar nou govern municipal a Badalona, després que la setmana passada els partits d'esquerres garantissin la investidura de Dolors Sabater (Guanyem Badalona), no avancen al mateix bon ritme. El PSC no es troba còmode amb els plantejaments d'alguns partits en relació al debat nacional sobre el futur de Catalunya.

Fonts del PSC asseguren que no entraran a un govern amb vocació independentista i demanen a la resta de partits d'esquerres un replantejament de les converses que permeti configurar un govern fort que tingui la majoria. Els socialistes esperen que la corda no es tensi, tot i que de moment asseguren que no es trencarà del tot perquè la investidura de Sabater està garantida.

Des del PSC recorden que el seu compromís respecte als pactes postelectorals és el de no fer alcalde Xavier García Albiol "ni per activa ni per passiva", però que l'escenari canviaria radicalment si el govern de Badalona mantingués el seu to independentista i això es combinés amb una eventual escalada dins el PPC de García Albiol que fes que deixés de ser regidor.

stats