28-N

Efectes col·laterals dels resultats de les eleccions

El PSC de Barcelona demana que no es vinculi la victòria de CiU de diumenge amb les municipals

Carles Martí recorda que els resultats a les eleccions nacionals i a les municipals històricament han tingut resultats diferents

El primer secretari del PSC Barcelona i extinent d'alcalde del govern de l'alcalde Jordi Hereu, Carles Martí, ha valorat el resultat de les eleccions al Parlament a la ciutat, on CiU ha passat per davant dels socialistes en tots els districtes excepte a un. Segons Martí, "els ciutadans de Barcelona jutgen cada procés electoral en el seu moment', i ha dit que és per això que 'a Barcelona guanyarem perquè no hem fallat mai als barcelonins i saben que no els fallarem'. D'altra banda, el dirigent socialista ha reiterat el seu suport a Jordi Hereu com a candidat del PSC a la reelecció a l'alcaldia de Barcelona i ha demanat no vincular el resultat de diumenge a una possible crisi del PSC a Barcelona.

Martí ha destacat principalment l'alta participació i ha recalcat que els baixos resultats del PSC no s'han de vincular a les eleccions municipals. 'Els resultats catalans no han d'extrapolar-se als municipals, ja que històricament sempre han estat diferents, i els barcelonins i barcelonines tenen un altre criteri a l'hora de valorar la seva decisió de vot, en funció de la contesa', ha explicat.

Carles Martí ha insistit en donar suport a l'actual alcalde com a futur candidat del PSC a la reelecció destacant que 'els socialistes amb Jordi Hereu tenim el millor candidat, la millor trajectòria i el millor futur. Tenim una herència, un present i un futur que han fet, fan i faran de Barcelona la gran ciutat que els barcelonins estimen'. Pel socialista, 'no hi ha lloc per a especulacions en relació amb la candidatura socialista a l'Ajuntament de Barcelona: el candidat serà el millor, l'alcalde Jordi Hereu'.

Martí ha advertit a CiU que no pot fer una lectura partidista dels resultats electorals de diumenge a la ciutat. 'És normal que CiU, que ha perdut sempre les eleccions municipals, faci una lectura optimista dels resultats d'aquestes eleccions; ho fan gairebé sempre després de les autonòmiques i fins i tot les enquestes els són favorables, però l'evidència és que, quan arriben les municipals, el socialistes sempre guanyem perquè els barcelonins saben que nosaltres som els que realment creiem i apostem per Barcelona', ha afegit.

Més continguts de