Política 08/03/2014

El PSC de Barcelona proclama els cinc candidats que concorreran a les primàries

Es tracta de Carmen Andrés, Laia Bonet, Jaume Collboni, Jordi Martí i Rocío Martínez-Sampere, mentre que Manel Fernández no ha aconseguit passar la selecció dels avals

Europa Press
1 min
Fotografia de grup de tots els aspirants a les primàries del PSC a Barcelona

BarcelonaLa presidenta de l'autoritat electoral de les primàries obertes del PSC per elegir l'alcaldable socialista per Barcelona, Carme San Miguel, ha proclamat aquest dissabte les cinc candidatures que han superat el procés de validació d'avals i concorreran a les primàries .

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es tracta de Carmen Andrés, Laia Bonet, Jaume Collboni, Jordi Martí i Rocío Martínez-Sampere, mentre que Manel Fernández no ha aconseguit passar la selecció dels avals i ha quedat fora. Fernández ha denunciat en un comunicat "irregularitats" en el procés de validació dels avals.

San Miguel, per contra, ha remarcat que el procés de validació "ha estat supervisat contínuament per assegurar la confidencialitat, imparcialitat i fiabilitat". Amb tot, Collboni ha presentat 195 avals vàlids, Bonet 190, Andrés 193, Martínez-Sampere 166 i Martí 163.

Durant la validació s'han comprovat gairebé 2.000 avals i s'han fet 1.153 trucades efectives (amb resposta), un procés dut a terme durant tres dies per un equip de 18 persones . La validació ha consistit a comprovar que apareixien totes les dades de les persones participants, que fossin residents a Barcelona i que cap aval estigués duplicat .

La campanya de les primàries comença aquest dilluns i les votacions es duran a terme el 29 de març en primera volta i el 5 d'abril en segona.

stats